Om

Terji spiller i flere konstallationer:

TERJI

Den herboende Terji Krossteig Messell er født og opvokset i Torshavn på Færøerne, og leverer noget så eksotisk og sjældent som blues sunget på færøsk.

Terji er en glimrende entertainer, guitarist og sanger. Tilmed er han i besiddelse af en lun og afvæbnende form for humor, der kan få selv det mest stivnakkede publikum til at overgive sig.

Med andre ord kan Terji Krossteig Messell sine ting, og det skal ikke afskrække nogen, at han synger på færøsk. Det gør nemlig ikke spor, at man ikke fatter en bjælde af, hvad Terji synger, for den færøske sprogtone passer forrygende godt til blues.

Enhver koncert med Terji Krossteig Messell er en oplevelse i sig selv, og som han selv siger det om den form for blues, han excellerer i:

“Det er ikke Chicago blues! Det er ikke Texas blues! Det er ikke Piedmont blues, ej heller country blues! Det er Nordatlantshavsblues!”

MODERSMÅLSBLUES

Modermålsblues startede som et samarbejde mellem Kent Thomsen og Terji, hvor de slog pjalterne sammen og præsenterede en aften med dansk og færøsk blues.
Nu har de udvidet “butikken” og fået færøske Uni Debess med, samt dansk/Islandske bass spiller Olav Gudnason og går på scenen sammen i noget der kunne minde om Blues Jamboree, hvor de på skift lægger for med et nummer.
Der vil være rig mulighed for at få rørt både smilebånd og lattermuskler – til at binde sangene sammen er der lune og underfundige historier om alt mellem himmel og jord fra ”det virkelige liv”.

Kent Thomsen & Terji
Kent Thomsen & Terji

Kent Thomsen er et velbeskrevet navn på den danske bluesscene. Tidligere mangeårig frontman og sangskriver i bandet “Kent Thomsen & De Dyre Drenge” og nu sit ligeledes mangeårige medlemsskab af trioen “Thomsen:Nello:Hansen”.

”Musikken er lånt i Amerika – sangene kommer fra hjertet af.”

Ind-under-huden-Blues uden lydpotte som Vor Mor troede hun lavede den. Krydret, rygende varm og lige til at sluge. Traditionel Blues med danske tekster, serveret med incitament og appél. Musikalsk inspireret af alle de store; Robert Johnson, Muddy Waters og Howlin´ Wolf etc, men altså sunget på dansk. Hør om Fiskeren, Fodermesteren og De Gule Ærter og andre skrøner fra Kent Thomsens blues-univers.

Og så er der sandsynligvis et par lune og underfundige historier om alt mellem himmel og jord fra Det Virkelige Liv til at binde sangene sammen, så vi også får rørt smilebåndet og lattermusklen.

Kort sagt: Intens blues med bid og vid.

TERJI & UNI DEBESS

Terji & UNi Debess
Terji & Uni Debess